Over Rewo, de verhuurder van Nunspeet

Van winkelier, voor winkelier!

Opgegroeid in een middenstandsgezin (sigarenzaak) startte Karel van der Woude medio jaren '60 van de vorige eeuw een eigen winkel. Het werd een zaak met huishoudelijke artikelen, souvenirs en speelgoed, gevestigd aan Stationslaan 8 in Nunspeet. Dit is het pand waarin nu electronicawinkel Expert gevestigd is. In 1976 werd de exploitatie van de winkel omgezet naar HEMA, gevestigd aan de overkant op het adres Dorpsstraat 57. Hier werd een omvangrijke nieuwbouw gepleegd, waarbij tevens de basis is gelegd van Rewo Holding BV, de eigenaar van het betreffende pand.

In de jaren daarna zijn diverse aangrenzende percelen aangekocht, waarop winkelruimtes en woningen zijn gerealiseerd. Deze winkelpanden worden aan diverse typen ondernemers verhuurd; van grootwinkelbedrijven tot lokale ondernemers. Voor Rewo is het gezamenlijk belang altijd de basis geweest voor samenwerking met een verscheidenheid aan partijen. Een praktische en werkbare insteek staat hierbij altijd voorop!

In 2005 is het dagelijks beheer van Rewo overgenomen door Henk-Jaap van der Woude (die daarvoor al de HEMA-exploitatie had overgenomen). Henk-Jaap is als ondernemerszoon van jongs af aan betrokken geweest bij de winkel en heeft na zijn opleiding ook tien jaar in diverse commerciële banen bij HEMA en La Place gewerkt. In de periode 2005 tot 2012 zijn diverse nieuwe projecten rondom de Stationslaan gerealiseerd, zodat dit gebied nu als volwaardig en belangrijk onderdeel van het Nunspeetse Centrum functioneert.

Deze site hureninnunspeet.nl geeft inzicht in de huurmogelijkheden die er op dit moment zijn, op het gebied van winkels, woningen, kantoorruimte en parkeerplaatsen.

187